Internationale arkitekturpriser til Mærsk Tårnet

Foto: Jasper Carlberg Foto: Jasper Carlberg

På blot én uge har Mærsk Tårnet i hjertet af København vundet hele to fornemme arkitekturpriser. Dels har årets World Architecture Festival i Berlin tildelt Mærsk Tårnet en pris i kategorien ’Higher Education & Research’, hvilket gør tårnet til årets bygning på verdensplan inden for forskning og uddannelse. Dels har European Copper in Architecture, der afholdes hvert andet år, tildelt Mærsk Tårnet en pris for den innovative måde, kobber er anvendt i bygningens arkitektur.

Mærsk Tårnet blev indviet i januar 2017. Den føjer sig smukt til det store Panumkompleks (opført 1971-1986) med et 75 meter slankt tårn, hvis energieffektive laboratorier er udstyret med state-of-the-art faciliteter inden for biomedicinsk forskning. Med tårnet udvider Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet sin bygningsmasse med 42.700 m2.

Den bærende arkitektoniske idé bag Mærsk Tårnet er at knytte forskere, studerende og byen tættere sammen og skabe et vartegn for sundhedsforskningen i København. De over 3.000 kobberskodder, der pryder facaden, fungerer som klimaafskærmning. De bevæger sig med solen, så lysindfaldet i laboratorieområderne doseres gennem dagen og man undgår overophedning inden for. Samtidig giver materialet hele bygningen et gyldent skær, der sammen med dens skulpturelle udtryk afsætter en smuk signatur i Københavns skyline.

Mærsk Tårnet rummer på daglig basis 650 forskere, studerende og teknikere. Det er opført med støtte fra A.P. Møller Fonden på 756 mio. kr., som med sin bevilling har sikret, at målet om den bedst mulige funktionalitet og høj kvalitet kunne nås.

NB: Endnu en pris er givet til Mærsk Tårnet. Denne gang af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, der har tildelt bygningen Diplom for projekt af exceptionel kvalitet for byen realiseret i 2017

LÆS MERE OM MÆRSK TÅRNET