K.B. Hallen anno 2018

Foto: K.B. Hallen Foto: K.B. Hallen

Som en anden Fugl Føniks er K.B. Hallen nu genåbnet i en moderne og langt mere tidssvarende version. Syv år efter den fatale brand træder den nye hal frem i respekt for sin ikoniske forgænger gennem klare arkitektoniske referencer. Det gælder ikke mindst buen. Dermed er K.B. Hallens profil med det hvælvede tag igen tilbage som genkendeligt vartegn på Frederiksberg og i Storkøbenhavn.

A.P. Møller Fonden har støttet byggeriet med 55 mio. kr.

Christensen & Co. Arkitekter (CCO), der vandt arkitektkonkurrencen, har stået i spidsen for at skabe en tidssvarende hal til sport, musik og andre typer af events.

Uden at være en klon indeholder den nye hal karakteristiske træk, som man klart genkender fra den gamle. Ud over buen og det hvælvede tag gælder det også hjørnegondolerne i førstesalsniveau. I 2018-versionen er gondolerne omfortolket til et galleri, som omkranser det store eventrum på tre sider.

Hvor den gamle hal havde en lukket gavlbue ud mod Peter Bangs Vej, er den nye i glas således, at dagslyset kan fylde bygningen, og man udefra kan kigge ind også efter mørkets frembrud.

En anden væsentlig forandring i forhold til tidligere er, at hallen har fået fuld kælder. Her finder man blandt andet garderobe- og toiletfaciliteter, der kan servicere de op mod 5.000 tilskuere, som K.B. Hallen kan rumme. Den nye hal er desuden højere og bredere end sin forgænger. Det har blandt andet givet plads til en bagscene samt flere faciliteter til sportsudøvere, artister og andre medvirkende.

En af de vigtigste pointer er dog, at hallen nu kan matche de internationale dimensioner, som gælder for håndboldbaner i dag. Ligeledes er et stort aktiv i det nye byggeri, at loftet kan bære over 50 tons lys og scenegrej, så man kan iscenesætte hallen på alle mulige måder og bruge den til et hav af forskelligartede arrangementer og events.

LÆS MERE OM PROJEKTET