Stærk udstillingsvision om vores planet støttes

Foto: Tinker Imagineers Foto: Tinker Imagineers

Når det nye Statens Naturhistoriske Museum i København åbner for publikum i 2022, er det med helt nye, permanente udstillinger. Målet er at gøre facetteret viden om vores planet tilgængelig for alle og sætte publikum i centrum for besøgsoplevelsen. 

Udstillingerne realiseres med støtte fra A.P. Møller Fonden på 166 mio. kr. De skal ikke blot inspirere og engagere museets besøgende, men også medvirke til aktiv stillingtagen til store spørgsmål om naturen og vores egen rolle i den. 

Omdrejningspunktet bliver Vores Planet med Jordens 4,5 mia. års historie og menneskets forhold til planeten. Blandt andet stilles der skarpt på temaer som oceanerne, biodiversitet, menneskets historie, Arktis, Jorden i Solsystemet m.m. I det samlede udstillingsareal på ca. 6.200 m2 vil museets imponerende nationale samling på over 14 mio. genstande være et bærende element. 

Som vinder af en international konkurrence, afholdt i forbindelse med projektet, skal det hollandske firma Tinker Imagineers udvikle udstillingsdesignet i samarbejde med museets egne faglige kapaciteter. Det hollandske udstillingsdesignfirma kendes for udstillingerne på det nye Museum Tirpitz ved Blåvand. 

Statens Naturhistoriske Museum kommer i sin nye form til at ligge i Københavns Botanisk Have. Det består af nybyggeri og istandsættelse af eksisterende bygninger. Donationen fra A. P. Møller Fonden er betinget af, at byggeriet gennemføres som planlagt.

LÆS MERE OM BYGGERI OG UDSTILLINGER