Nyt besøgscenter ved Hammershus

Besøgscenteret smyger sig diskret rundt om skrænten over for Hammershus. Foto: Jens Lindhe Besøgscenteret smyger sig diskret rundt om skrænten over for Hammershus. Foto: Jens Lindhe

Den 22. marts 2018 indvies den nye smukke bygning ved Hammerhus.

Besøgscenteret er bygget, så det smyger sig diskret rundt om skrænten over for Hammershus og giver en enestående udsigt til borgen. Det rummer en udstilling med formidling af borgens historie, skolestuer, café og toiletter. Målet var at at skabe en bygning, som ikke konkurrerer med Hammershus eller det enestående landskab om opmærksomheden, men som naturligt leder den besøgende gennem et oplevelsesrigt forløb af landskabsrum, samtidig med at den interesserede får mulighed for at berige sit besøg gennem udstillinger og andre tilbud.

Samtidig fejres, at en gennemgribende restaurering har sikret ruinens bevarelse, så den nu igen er sikker at besøge for de 500.000 gæster, der årligt kommer til Hammershus.

Besøgscenteret er skabt af arkitekt ved Kunstakademiets Arkitektskole, professor Christoffer Harlang i samarbejde med Arkitema Architects. Udstillingen er udarbejdet af Danmarks Borgcenter i samarbejde med Yoke. Fonden har doneret i alt 102,5 mio. kroner, heraf 74,2 mio. kr. til huset og 28,3 mio. kr. til restaureringen.