Nyoprettet byhøjskole starter i dag

I den forhenværende produktionshal med otte meter til loft findes nu et stort fællesrum. Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST I den forhenværende produktionshal med otte meter til loft findes nu et stort fællesrum. Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST

I dag starter det første hold elever et længere ophold på den nye Roskilde Festival Højskole (RoFH), der er en fri almen højskole.

Langt de fleste af Danmarks højskoler ligger på landet eller i små provinsbyer. RoFH er en byhøjskole, der ”tager det bedste fra den danske højskoletradition og kombinerer det med Roskilde Festivals erfaringer inden for frivillighed, projektledelse, holdningsarbejde og kulturproduktion”. Placeret tæt på Roskilde drager skolen nytte af at være i nærkontakt med en af Danmarks ældste byer, tæt på festivalpladsen og samtidig tæt på naturen.

Skolen er tegnet af det danske arkitektfirma COBE i samarbejde med hollandske MVRDV. Sammen har de omdannet en 5.200 m2 stor gammel produktionshal i det kreative Musicon-område til en farvefyldt og superoptimeret ramme for undervisning i ledelse, musik, maker, medier, politik og kunst.

Skolen henvender sig til unge mellem 18 og 23 år og tilbyder højskoleophold af 4, 6 og 10 måneders varighed, hvor eleverne kan vælge mellem 40 forskellige fag.

A.P. Møller Fonden har støttet byggeriet med 20 mio. kr.

LÆS VORES ARTIKEL OM SKOLEN
LÆS MERE OM SKOLEN HER