Eldorado for sejlere i Aarhus Havn

Foto: Peter Brøgger Foto: Peter Brøgger

Det giver god mening, at der i dag åbner et nyt internationalt sejlsportscenter i Aarhus Havn ved indsejlingen til lystbåde- og træskibshavnen. Aarhus ligger nemlig ved noget af det bedste sejlerfarvand i verden.

Det nye, smukke sejlsportscenter på i alt 3.400 m2 har til formål at give elitesejlere de bedste rammer og træningsforhold, ligesom det bliver stedet, hvor bredden i sejlsport tilgodeses og unge talenter udvikles og hjælpes ind i en sejlerkarriere. Ambitionen er at understøtte ”den danske model”, hvor elite og bredde lever side om side i en synergieffekt, der kan fastholde Danmark som førende sejlsportsnation.

A.P. Møller Fonden har støttet byggeriet med 36 mio. kr.

Ud over to store bådehaller indeholder huset værksteds-, klub- og mødelokaler, kontorer til medarbejdere fra sejlklubberne, Dansk Sejlunion og Team Danmark, loungeområde og mulighed for overnatning. Arkitektfirmaet Entasis har skabt en bygning i træ, beton og glas med store glasfacader, glas mellem rummene indenfor og særdeles indbydende opholdsarealer. Der er arbejdet bevidst med at åbne centeret udadtil, så offentligheden kan kigge ind i bådehallerne og studere de livlige aktiviteter i huset. Drømmen er at fremme uformelle møder mellem forskellige mennesker og aldersgrupper og få endnu flere unge på vandet for at opleve det helt særlige, sejlsport kan.

Endelig bliver sejlsportscenteret et kæmpe aktiv, når Danmark skal tiltrække og afvikle internationale sejlsportsstævner. Ilddåben kommer allerede i august i år, hvor Aarhus er værtsby for VM i samtlige olympiske bådeklasser.