Royale priser til projekter under Socialinitiativet

Foto: FRAK Foto: FRAK

Modtagerne af Kronprinsparrets Stjernedryspris 2019 er netop blevet offentliggjort, og for andet år i træk er det en stor glæde at erfare, at prisen gives til et socialt projekt, der også er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefonds sociale initiativ.

Væk fra gaden - ind i fritidsjob
I år er modtageren den socialøkonomiske virksomhed FRAK hjemmehørende på Nørrebro i København. FRAK udfører en engageret indsats for at skubbe 13- til 17-årige fra samfundets kant tilbage på sporet – væk fra gaden og ind i et fritidsjob.

Gennem FRAK bliver de unge hyret til at løse forskellige praktiske arbejdsopgaver for events, virksomheder og kommunale aktører. Ud over løn er det konkrete pay-off for de unge øget selvværd, ansvarsfølelse, netværk samt kendskab til arbejdsmarkedets regler og sociale normer. FRAK har siden 2014 haft 462 unge fra udsatte boligområder i København tilknyttet. Langt de fleste kommer fra familier med begrænsede ressourcer, og mange tilbringer store dele af deres opvækst i gademiljøer.

Socialinitiativet under Den A.P. Møllerske Støttefond støttede FRAK med 11 mio. kr. til projektgennemførelse og effektdokumentation i 2017.

FRAK modtager Stjernedrysprisen i ODEON i Odense lørdag d. 2. november. Begivenheden dækkes af DR1 og sendes kl. 21.00.

Du kan læse mere om FRAK-projektet her

Sidste års stjernedrys
Glæden over Stjernedrysprisen 2019 bliver ikke mindre af, at det faktisk er andet år i træk, den tilfalder et projekt, som Den A.P. Møllerske Støttefonds sociale initiativ ligeledes tror på og har doneret støtte til. Således var sidste års modtager af den royale pris det aarhusianske projekt Vi tror på dig, et tre-årigt projekt for 18- til 29-årige, der er løbet sur i livet. Projektet sigter ligeledes mod at bringe unge tættere på uddannelse eller job og at indgyde dem mod på at tage plads i tilværelsen. Det gennemføres i Fundamentet, et fysisk sted med åbne døre, hvor de unge kan føle sig hjemme og få tilknyttet en mentor, som lytter, støtter og bistår dem i hjælp til selvhjælp.

Den A.P. Møllerske Støttefond donerede 1,3 mio. kr. til Vi tror på dig i 2016.

Du kan læse om projektet her