Ungdommens Folkemøde NORD

Foto: Ungdommens Folkemøde, Turning Tables

I april 2023 samles 3000 unge på tværs af Norden til det første Ungdommens Folkemøde NORD – et fælles folkemøde for unge i nordiske lande. Et af målene er at etablere fællesskaber, der kan skabe nordisk samhørighed og styrke nordiske demokratier.

Som nordisk demokratifestival vil Ungdommens Folkemøde NORD skabe et rum, hvor unge i norden får mulighed for at finde svar på og inspiration til, hvordan et fremtidigt samfund skal se ud. Ungdommens Folkemøde NORD finder sted første gang i København, hvor der udover danske unge er deltagere fra blandt andet Sverige og Norge.

Projektet er en del af A.P. Møller Fondens nordiske temaindkaldelse i 2021. For A.P. Møller Fonden har det været afgørende at bidrage til, at unge på tværs af de nordiske lande mødes og oplever værdifællesskabet og skaber noget nyt sammen. Det sker i høj grad gennem Ungdommens Folkemøde NORD, som skal arbejde med at skabe samhørighed blandt nordens unge og kickstarte det kulturelle fællesskab i Skandinavien.

I første omgang er der tale om et pilotprojekt over 18 måneder, der skal skabe et fundament af viden og erfaring, som festivalen kan stå på fremadrettet.