24-04-2024

A.P. Møller Fonden støtter Himmelbjerget

Himmelbjerget i Ry Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Tårnkomiteen, som står for driften af området ved Himmelbjerget, får nu en bevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 15 millioner kroner.

Himmelbjerget er en af landets største turistattraktioner, og den 147 meter høje bakke ved Julsø mellem Ry og Silkeborg besøges hvert år af mere end 300.000 mennesker fra ind- og udland. Gæsterne kommer for at opleve Søhøjlandets enestående natur og historiens vingesus på stedet, hvor der første gang blev afholdt grundlovsfest i 1854.

Men de mange gæster slider på faciliteterne omkring Himmelbjerget. Tårnkomiteen har derfor gennem flere år arbejdet på en plan for en gennemgribende modernisering af ankomstområdet.

Donationen fra A.P. Møller Fonden går til at skabe en mere helstøbt naturoplevelse for gæsterne bl.a. med en træbro fra parkeringsområdet til Himmelbjergets top, hvor gæsterne kan opleve det enestående landskab. Projektet, der bl.a. også omfatter nye pavilloner, bedre formidling og et nyt amfiteater, er skabt af Tårnkomiteen i samarbejde med Naturstyrelsen og Skanderborg Kommune.

Det samlede projekt beløber sig til 35 millioner kroner, og Tårnkomiteen er i gang med at søge en række fonde om støtte til projektet.