27-06-2023

Bedre adgang til naturoplevelser ved Kolding Fjord

Foto: Johny Kristensen

Foto: Johny Kristensen

Med en bevilling på 50 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden kan KFUM-Spejderne nu opføre et nyt spejdercenter på Houens Odde ved Kolding Fjord. Det nye spejdercenter skal være samlingssted for både spejdere, foreninger, skoler og lokale borgere og give tusindvis af børn og unge bedre mulighed for at møde naturen.

A.P. Møller Fonden støtter fornyelsen af Houens Odde Spejdercenter for at gøre det attraktivt for endnu flere børn og unge at indgå i et aktivt spejderfællesskab i naturen. Samtidig skabes et attraktivt udflugtsmål for alle i trekantsområdet, hvor den unikke kombination af skov, mose og adgang til vandet byder på enestående naturoplevelser.

Houens Odde Internationale Spejdercenter har som en del af KFUM-Spejderne i Danmark siden 1947 dannet ramme om spejderaktiviteter og lederuddannelse. Stedet er i dag et internationalt spejdercenter, hvor spejdere og unge frivillige fra hele verden mødes på tværs af nationaliteter.

Der holdes en arkitektkonkurrence i forbindelse med opførelsen af det nye spejdercenter.

Under overskriften ’Landskabets Haller’, skal der opføres tre nye bygninger på Houens Odde: Skovens Hal, Himlens Hal og Fjordens Hal:

Skovens Hal bliver det nye knudepunkt for aktiviteterne i området og vil erstatte det nuværende spejdercenter. Herfra vil der være adgang til oplevelser i skoven, overnatning, madlavning i det fri, faciliteter til lejrskole og meget mere.

Himlens Hal skal udgøre stedets ‘forsamlingshus’ i naturen, hvor der er plads til undervisning og formidling. Samtidig vil hallen med udsigt til himlen give mulighed for ro til fordybelse og samvær.

Fjordens Hal vil blive udgangspunktet for at gå på opdagelse i dyre- og plantelivet omkring vandet. Samtidig vil Fjordens Hal understøtte en bred palette af sejlaktiviteter og oplevelser på og i vandet.