14-12-2023

København får en ny stor multihal i Tingbjerg

Luftfoto af Tingbjerg i København

Foto: Københavns Kommune

En ny stor multihal med potentiale til at blive et nyt arkitektonisk vartegn for Tingbjerg er på vej til København. Multihallen kommer til at rumme mange funktioner både indenfor idræt og kulturbegivenhed – til gavn for områdets borgere og københavnere i bred forstand.

Det vil koste i omegnen af 500 millioner kroner at opføre multihallen, og Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 400 millioner kroner til byggeriet. Københavns Kommune vil stille det resterende beløb til rådighed og investere markant i trafikale løsninger i området samt i en opdatering af Tingbjerg Idrætspark, som multihallen skal ligge ved.

Den A.P. Møllerske Støttefonds formand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla siger:

”Det er Fondens ønske, at den kommende multihal vil blive til gavn for det lokale idræts- og kulturliv i Tingbjerg, men også at multihallen skaber nye attraktive rammer for aktivitet og samvær, som vil tiltrække mennesker fra hele København. Og dermed skabe en udvikling i området, som vil være til glæde for hele hovedstaden.”

Multihallen bliver på omkring 12.000 etagemeter og en del af beløbet er afsat til at sikre en særlig høj arkitektonisk kvalitet med fokus på bæredygtighed og bevarelse af områdets grønne karakter. Den A.P. Møllerske Støttefond vil i den kommende tid udskrive en arkitektkonkurrence, hvor også lokalområdet, foreninger og eksperter vil blive inddraget.