21-06-2022

A.P. Møller Fonden styrker udviklingen af C02-neutral skibsfart med en ny donation på 320 millioner kroner

Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping har modtaget endnu en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Den nye donation på 320 millioner kroner er en anerkendelse af centerets evne til at skabe samarbejde på tværs af sektorer og effektivt lede den maritime industri i en grønnere retning.

Denne donation følger en første donation på 400 millioner kroner, der blev givet som opstartskapital ved lanceringen af centeret i juni 2020. Den samlede donation på 720 millioner kroner understreger A.P. Møller Fondens ønske om at se den globale skibsfart tage ansvar og spille en aktiv rolle i kampen mod klimaforandringerne.

I en kommentar i anledning af donationen siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden:

“Den maritime industri har en forpligtelse til at udvise handlekraft og aktivt drive udviklingen af en CO2-neutral fremtid. De store udfordringer forudsætter samarbejde og risikovillighed. Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping har i løbet af kort tid formået at skabe et globalt samarbejde og tiltrække stærke partnervirksomheder, der alle bidrager til en effektiv omstilling.  Centeret bærer min fars navn Mærsk Mc-Kinney Møller, og centerets visionære partnere, der kommer fra alle hjørner af det maritime økosystem, deler tilgangen om rettidig omhu i arbejdet med at løse en af menneskehedens største udfordringer.”

Efter de første to leveår står centeret stærkt som en uafhængig, global samarbejdsplatform med omkring 100 ansatte inklusiv en række eksperter fra partnervirksomhederne. Drevet af et fælles mål om CO2-neutral skibsfart arbejder de side om side på kontoret i København med at finde de rette teknologiske og regulatoriske løsninger.

Donationen fra A.P. Møller Fonden vil bidrage til den videre drift af centeret samt centerets forskningsarbejde på tværs af tre arbejdsprogrammer fokuseret på energieffektiv drift af skibe, modning af alternative maritime brændstoffer og støtte til konkrete projekter herunder etableringen af såkaldte grønne korridorer.

Læs pressemeddelelsen (ENG)
Læs mere om MMM Center for Zero Carbon Shipping

Læs om andre projekter, som har modtager støtte fra A.P. Møller Fonden