30-06-2023

Svendborg får et nyt teaterhus

Foto: Michael Bager

Foto: Michael Bager

På den gamle værftsø Frederiksø, centralt på Svendborg Havn, skal en gammel stålhal være BaggårdTeatrets nye teaterhus. Med en bevilling på 84,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden bliver det nye teaterhus en essentiel brik i udviklingen af Svendborg Havn som et nyt rekreativt område med både kulturelle og maritime aktiviteter.

”Det nye teaterhus i ”Stålhallen” på Frederiksø vil, med placeringen midt i Svendborg Havns aktive værftsindustri, styrke byens udvikling og det rige kulturliv. Jeg håber, at ”Stålhallen” kan blive et levende sted med oplevelser, der vil række ud til et stort publikum”, siger A.P. Møller Fondens formand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

BaggårdTeatret, der i 2021, 2022 og 2023 var nomineret og indstillet til en Reumert som Årets Teater, skifter i forbindelse med flytningen navn til Stålhallen Teater. Dermed tager teatret navn efter den hal, det nye teaterhus bygges i.

Grunden på Frederiksø er doneret til teatret af Svendborg Kommune. Det nye teater tegnes af Praksis Arkitekter, som i vid udstrækning vil genbruge Stålhallens oprindelige konstruktion for at bevare den industrielle identitet, som er en vigtig del af Svendborgs kulturarv.