20-06-2024

Tegnestuen ReVærk vinder arkitektkonkurrencen om nyt spejdercenter på Houens Odde

Houens Odde Internationale Spejdercenter Illustration: ReVærk

Illustration: ReVærk

Den aarhusianske tegnestue ReVærk skal tegne KFUM-Spejdernes byggeri ved Houens Odde. Det internationale spejdercenter har modtaget 50 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til en omfattende fornyelse af centeret, som ligger i unikke rammer ved skov og fjord.

ReVærk blev valgt blandt fire arkitektfirmaer, med et forslag der skilte sig ud i måden bygningerne integrerer sig i det meget varierede landskab ved Kolding Fjord. Idéen om at bygge cirkulært og med synlige konstruktioner gør det muligt at bygge videre og tilpasse funktionerne og udstråler på den måde spejderidentitet – i tråd med formålet med A.P. Møller Fondens donation om at gøre det attraktivt for endnu flere børn og unge at indgå i et aktivt spejderfællesskab.

Projektet omfatter tre bygninger – ‘Skoven’, ‘Mosen’ og ‘Fjorden’ – som hver især tilbyder forskellige funktioner og oplevelser for spejdere og besøgende. Med projektet vil KFUM-Spejderne i Danmark skabe et unikt og tilgængeligt udgangspunkt for, at spejdere, foreninger, skoler og lokale borgere kan møde naturen. De nye bygninger erstatter det eksisterende og nedslidte aktivitetscenter, som siden 1970’erne har været ramme for spejderlejre for tusinder af børn.