31-10-2022

Det nye Varde Teater- og Musikhus

Vinderen i arkitektkonkurrencen om det nye Varde Teater- og Musikhus er fundet. Det er arkitektfirmaet LETH & GORI, der skal stå i spidsen for at skabe rammerne for fremtidens kulturelle oplevelser, teaterforestillinger og koncerter i Varde Kommune.

Varde Teater- og Musikhus kommer til at understøtte og udvikle det stærke kultur- og foreningsliv i Varde Kommune. Det bliver et levende og stemningsfuldt hus, hvor der er plads til scenekunst, magiske oplevelser og fællesskaber. Både amatører og professionelle har mulighed for at udfolde sig i det nye hus.

A.P. Møller Fonden støtter med bevillingen op om teaterforeningen 7-kantens imponerende opbud af op mod 500 frivillige i alle aldre som samarbejder om alle de aktiviteter, der skal til for at spille amatørteater på højt niveau. Med det meget spændende vinderforslag kan Danmarks største amatørteater se frem til meget attraktive rammer om teaterfællesskabet.

LETH & GORI har hentet inspiration til byggeriet fra de historiske bygninger i området omkring det gamle stålværk. Her kommer teater- og musikhuset til at markere sig som et nyt kulturelt centrum i Kulturspinderiet og Vardes byrum. Vinderprojektet har fokus på bæredygtige løsninger og vil så vidt muligt benytte genbrugsmaterialer.

A.P. Møller Fonden har bevilget 20 mio. kroner til opførelsen af Varde Teater- og Musikhus. Derudover har Lokale og Anlægsfonden bevilget 13 mio. kroner, 7-kanten 500.000 kroner, Smedeværkstedet 500.000 kroner og Varde Kommune 33 mio. kroner.

Varde Musik- og Teaterhus forventes at åbne i foråret 2025.

Læs om andre projekter, som har modtaget støtte fra A.P. Møller Fonden