31-01-2022

Vejen til nordisk samhørighed i skolen

Lærere og elever i hele Norden kan se frem til både en fællesnordisk julekalender og digitale filmværksteder, når Foreningerne Nordens populære fællesnordiske undervisningsplatform ’Norden i Skolen’ i de kommende år får et stort løft.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støtter initiativet med 11 mio. kr. Bevillingen er givet ud fra en ambition om at styrke nordisk sprog- og kulturforståelse i de nordiske klasseværelser og på den måde bidrage til øget nordisk samhørighed.

Bevillingen fra A.P. Møller Fonden går til en række aktiviteter, som skal opgradere undervisningsplatformen. Blandt de aktiviteter, som både lærere og elever kan se frem til, er:

  • Nordiske spille- og kortfilm, som vises både online og på børnefilmfestivaler.
  • En nordisk lydfortællingsjulekalender.
  • Samskabelse af børnenes egne film på tværs af Norden og undervisningsmateriale til fagene historie og samfundsfag med et nordisk fokus.
  • Heldagsseminarer for folkeskolelærere med fokus på nordisk sprog, kultur- og samfundsforståelse i undervisningen.
  • En optimeret værktøjskasse for lærere til planlægning og gennemførelse af undervisning i nordiske emner.

Initiativet er forankret i Foreningen Norden og er et samarbejde mellem BUSTER Filmfestival, Danmarks Lærerforening og NAPA (Nordens institut i Grønland). Herudover indgår der også samarbejder med filmfestivaler i Finland, Island, Sverige og Norge.

Læs mere: Norden i Skolen