Hvad kan jeg blive?

Headspaces nye initiativ skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og vælge den rigtige, så de trives og gennemfører uddannelsen

Kun hver femte ung vælger en erhvervsuddannelse, og halvdelen falder fra indenfor det første år. Det har alvorlige konsekvenser for såvel den enkelte unge som for Danmark som helhed. Med initiativet ’Hvad kan jeg blive?’ ønsker foreningen headspace Danmark at vende den negative udvikling med en digital platform, som kan få flere unge til at træffe et kvalificeret valg af en erhvervsuddannelse.

Det nye online uddannelsesunivers vil præsentere de 240 eksisterende erhvervsuddannelser i en sproglig og visuel kommunikationsform, som de unge bruger og kender fra de sociale medier. I platformen kan de unge koble deres interesser og kompetencer sammen med konkrete uddannelsesforslag og åbne flere øjne for mulighederne med en erhvervsuddannelse.

Prototypen til ’Hvad kan jeg blive?’ er allerede online. Den er udviklet med støtte fra arbejdsmarkedets parter som et første indledende skridt, og i tæt samarbejde med flere tusinde unge, der allerede går på de forskellige uddannelser. I de kommende år skal platformen videreudvikles, færdiggøres og implementeres.

Foto: Kim Balle

FAKTA

PROJEKT: Hvad kan jeg blive?
ORGANISATION: Det Sociale Netværk – headspace Danmark
PERIODE: 2021-2023
STØTTE: 17 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
SE MERE: Headspace og Hvad kan jeg blive?