U/NORD - Nyt uddannelsescenter og skolehjem for de maritime håndværksfag

Foto: U/NORD

Den maritime uddannelsesinstitution U/NORD får et nyt moderne center for bådebygger- og sejlmageruddannelserne. Centeret vil blive etableret i den gamle Hal 19 i Værftshallerne på det tidligere Helsingør Skibsværft. Det nye center vil understøtte både et højt fagligt niveau samt fagets fremtidige udvikling. Det er ambitionen, at det nye center skal være med til at øge interessen for de maritime håndværksfag og vise alt det spændende, man arbejder med på uddannelserne.

Bådebygger- og sejlmageruddannelserne på U/NORD i Helsingør er de eneste af deres art i Danmark og søges af elever fra hele landet samt andre søfartsnationer. Derfor vil der sideløbende med etableringen af centeret blive opført et nyt skolehjem tæt på Værftshallerne, så eleverne har mulighed for at få en tryg bolig og samtidig kan gå mellem hjem og uddannelse.

I forbindelse med Fondens bevilling udtalte Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden:

”Danmark behøver flere håndværksuddannede. Det gælder også de maritime fag. Et nyt uddannelsescenter med et højt fagligt niveau, som viser alt det spændende, man arbejder med, frem for omverdenen, vil være et godt bidrag til at øge interessen for de maritime håndværksfag. Dertil kommer et helt nyt skolehjem med trygge rammer for unge elever fra hele landet.”

Projektet er et samarbejde mellem U/NORD og Helsingør Kommune og forventes færdig i 2025.

FAKTA

PROJEKT: Nyt uddannelsescenter og skolehjem for de maritime håndværksfag
ORGANISATION: U/NORD
PERIODE: 2022-2025
STØTTE: 88 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: Helsingør Kommune og Lauritzen Fonden bidrager til renovering af den tidligere værftshal med hhv. 40 mio. kroner og 12,5 mio. kroner.