6-03-2024

Nyt moderne hospice på Sankt Lukas Stiftelsen

Sankt Lukas Stiftelsen set fra luften Foto: Sankt Lukas Stiftelsen

Foto: Sankt Lukas Stiftelsen

Alt for mange mennesker dør uden at få tilbudt tilstrækkelig lindring og støtte. Derfor vil Sankt Lukas Stiftelsen bygge et nyt moderne hospice, så flere uhelbredeligt syge får bedre livsvilkår i den sidste svære tid. Det nye hospice vil blive opført på Sankt Lukas Stiftelsens grund i Hellerup med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 260 millioner kroner og 100 millioner kroner fra selskabet Sorana A/S.

”Værdighed, lindring og trygge rammer er altafgørende, når livstruende sygdom rammer. Det gælder både for den enkelte sygdomsramte såvel som for de pårørende. Da behovet for flere pladser er stort, støtter Fonden op om udbygningen og kvalitetsløftet af Sankt Lukas Stiftelsens Hospice,” siger formand for Den A. P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Byggeriet vil blandt andet indeholde et nyt voksenhospice med plads til 36 patienter samt et nyt og større børne- og ungehospice med plads til 8 indlagte familier. Hertil kommer bedre rammer for det hospiceteam, som kører ud til mennesker, der ønsker at dø hjemme, og et daghospice.

Der vil blive afholdt en arkitektkonkurrence og der skal gennemføres en planproces i Gentofte Kommune.