18-01-2024

Nyt praksisakademi på NEXTs campus Nørrebro

Tømrer på NEXT Uddannelse København. Foto: Palle Demant

Foto: Palle Demant

NEXT Uddannelse København modtager en bevilling på 125 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden til at udvikle skolens campusområde på Nørrebro i København. Det kommer til at ske i form af et såkaldt praksisakademi, som skal forene det praksisfaglige og teoretiske på erhvervsuddannelserne med et mere attraktivt ungdoms- og studiemiljø.

Akademiet får til huse i en helt ny bygning, der skal samle unge på tværs af erhvervsuddannelser. Det kan for eksempel være frisørelever, tømrerelever samt elever på skolens eux-uddannelser, der er en kombination af erhvervsuddannelser med en gymnasial eksamen. Den nye bygning vil også gavne elever i skolens 10. klasse og elever i brobygningsforløb til grundskolen.

Den nye bygning bliver på lidt over 6.000 kvadratmeter. Med nogle af Københavns bedste rammer for faglige og sociale fællesskaber bliver campusområdet på Nørrebro i fremtiden et attraktivt alternativ til det almene gymnasium for en bred gruppe af unge, hvor kun 13 procent af en årgang i Hovedstaden søger ind på erhvervsuddannelserne.

”Dansk erhvervsliv har brug for dygtige, fagligt uddannede medarbejdere. Men desværre vælger alt for få unge de perspektivrige erhvervsuddannelser. Donationen til det nye praksisakademi skal forhåbentlig bidrage til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse ved at tilbyde rammer, der understøtter høj faglighed, viden i bred forstand og ikke mindst fællesskab mellem unge,” siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden.

I den kommende tid vil der blive afholdt en arkitektkonkurrence for byggeriet af praksisakademiet. Her vil elever, lærere og eksperter blive inddraget. Byggeriet påbegyndes snarest muligt og kan stå klar i slutningen af 2027.