The Tall Ships Races 2021. Foto: Lars Horn

The Tall Ships Races 2021. Foto: Lars Horn

The Tall Ships Races Aalborg

100 danske unge får deres livs oplevelse til søs

I 2022 stævner de store klassiske sejlskibe atter op gennem Limfjorden, når Aalborg bliver den sidste anløbshavn i “The Tall Ships Races”. Arrangørerne forventer op mod 60 skibe, 3.000 besætningsmedlemmer og 750.000 besøgende i forbindelse med anløbet.

Halvdelen af besætningerne ombord bliver trainees fra hele verden i alderen 15 og 25 år. Det vil sige, at de unge indgår i det daglige arbejde ombord, som en fast del af besætningen, hvor de lærer om alt fra navigation, fortøjning og sejl. Ved anløbene arrangeres en række aktiviteter for de unge trainees.

A.P. Møller Fonden har støttet ”The Tall Ships Races” for at give de unge et kendskab til livet til søs og på den måde invitere dem til at overveje en maritim karriere udover den enestående mulighed for at knytte venskaber på tværs af nationer.

Fondens støtte giver 100 danske unge mulighed for at deltage som trainee, når de påmønstrer skibene i Antwerpen i slutningen af juli 2022 for at sejle til Aalborg, hvor de ankommer i begyndelsen af august.

De 100 unge findes i efteråret 2021 efter først-til mølle-princippet og rekrutteres i samarbejde med blandt andet MARTEC og Worldcareers.

FAKTA
PROJEKT: The Tall Ship Races Aalborg
ORGANISATION: The Tall Ship Races Aalborg / Aalborg Kommune
STED: Antwerpen – Aalborg
PERIODE: 2022
STØTTE: 500.000 kr. fra A.P. Møller Fonden
LÆS MERE: The Tall Ships Races Aalborg​