Diakonissestiftelsens nye byhospice. Foto: Adam Mørk

Diakonissestiftelsens nye byhospice. Foto: Adam Mørk

Diakonissestiftelsens nye byhospice. Foto: Adam Mørk

Fra hospicets tagterrasse er der kig til den omgivende by, samtidig med at patienter og pårørende kan være i fred. Foto: Adam Mørk

Byhospice på Frederiksberg

Som led i en udviklingsplan har Diakonissestiftelsen opført et nyt byhospice. På hospicet er der skabt de bedst mulige rammer om pleje af alvorligt syge og døende patienter. Med det nye hospice udvides sengepladserne fra 10 til 16.

I opførelsen af det nye hospice har der været fokus på lindrende arkitektur. Bygningen er udformet med bløde linjer, afdæmpede farver og smukke rumforløb. Årstidernes farver og dufte strømmer ind fra gårdhaven, som sammen med det store, lyse fællesrum udgør husets hjerte. De runde udskæringer, de buede vinduer og den teglstensbelagte gårdhave er nogle af de arkitektoniske elementer, som gør huset særligt.

På bygningens facade er der lagt vægt på at lave forskydninger og udskæringer, så huset tilpasser sig det omkringliggende villakvarter og giver varierede oplevelser, når man bevæger sig rundt om det.

Det nye byhospice er Danmarks første nybyggede hospice.

FAKTA

PROJEKT: Nyt byhospice
STED: Diakonissestiftelsen, København
PERIODE: 2014-2016
BYGHERRE: Diakonissestiftelsen
ARKITEKT: NORD Architects
INGENIØR: Rambøll A/S
LANDSKAB: MASU Planning
STØRRELSE: 1.918 m + 315 m2 kælder
KAPACITET: 16 sengepladser
STØTTE: 25 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDRE STEDER: Siden 1982 støtte til: Hospices Gudenå (Brædstrup), Sankt Lukas Stiftelsen (Hellerup), Svanevig (Bandholm), Hospice Sydfyn (Svendborg), Hospice Sydvestjylland (Esbjerg) og Hospice Sønderjylland (Haderslev). Endvidere har den A.P. Møllerske Støttefond siden 2011 ydet bidrag til Hospice Anker Fjord (Ulfborg), Hospicecentret KamillianerGaarden (Aalborg) og Arresødal (Frederiksværk)
SE MERE:  Diakonissestiftelsen

SE LIGNENDE PROJEKTER
Sansehave ved Hospice Sydfyn