Foto: Dansk Skoleskak

Foto: Dansk Skoleskak

I 2024 bliver det muligt at træne hjernen og dyrke mentalt sunde fællesskaber, når Dansk Skoleskak åbner Skakkens Hus på Sølvgade centralt i København. Skakkens Hus forventer at kunne indbyde 25.000 indenfor hvert år.

A.P. Møller Fonden støtter Skakkens Hus for blandt andet at styrke børns mentale udvikling, møderne på tværs af generationerne og ikke mindst tilbuddene til gruppen af børn, der ikke nødvendigvis trives med andre fællesskabstilbud.

Dansk Skoleskak hjælper børn og unge med at spille hjernen stærk og udvikle sig fagligt, socialt og mentalt via skoleskak. Organisationen er startet i 1960 af skoleledere, -lærere og -elever. Dansk Skoleskak har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver kommuner og skoler i at anvende skoleskak som systematisk læringsmetode.

Udover det indledende bidrag fra A.P. Møller Fonden på 7,5 millioner kroner støtter også Realdania med 5 millioner kroner, mens henholdsvis Otto Mønsteds Fond og Area9 Innovation ApS støtter med 1 millioner kroner. Sammen med opbakning fra Ole Kirks Fond, Nykredits Fond og yderligere bidrag, kan realiseringen af Skakkens Hus begynde. Med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond er der også royal opbakning til initiativet.

FAKTA

PROJEKT: Udvikling og indretning af Skakkens Hus – hjernens motionscenter
ORGANISATION: Dansk Skoleskak
PERIODE: 2022-2023
STØTTE: 7,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden