Kaffe Karma

Udsatte får mulighed for at arbejde med bl.a. kaffesalg

Foto: Kaffe Karma

Bevillingsmodtager: Kaffe Karma, København
Periode: 2020-2022
Beløb: 6.335.000 kr.
Egenfinansiering: 70.000 kr.
Fokusområde: Livsmestring, uddannelse og arbejde

Den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma fra 2018 giver udsatte mulighed for at arbejde få timer ad gangen med kaffesalg fra en mobil vogn samt pakning af gaveæsker og kaffeudstyr. Syv frivillige støtter og sikrer, at opgaverne er overskuelige. Indsatsen har hidtil været 100 % frivilligt baseret og er foregået i København og Køge. Kaffe Karma vil udvide indsatsen og opbygge en stærkere organisation med 25 nye frivillige og seks nye vogne i København og to større byer. Målet er, at 90 udsatte ansættes, og at 40 opnår småjobs i andre virksomheder.

Kernen i indsatsen er hjælp til selvhjælp og tætte relationer mellem udsatte og frivillige. Løbende evaluering sikrer tilpasning til den enkelte udsatte. Kaffe Karma rekrutterer udsatte gennem herberger, gadeplansarbejdere og psykiatrien. I det to og et halvt år lange projekt skal også udvikles en stærk forretningsplan for økonomisk bæredygtighed.

Læs evalueringen af projektet her

Det sociale initiativ (2016-2021)

Donationen udspringer af Den A.P. Møllerske Støttefonds sociale initiativ fra 2016-2021, hvor 750 mio. kr. blev øremærket til indsatser inden for det sociale område.

Læs mere om Det sociale initiativ