Randers FC Jobakademi

Talents of Tomorrow – fodboldklub som springbræt til fritidsjob

Foto: Colourbox

Bevillingsmodtager: Randers FC Jobakademi, Bysekretariatet, Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers
Projekt: Talents of Tomorrow
Periode: 2018-2021
Bevilling: 5,8 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond
Fokusområde: Udsatte unges fritidsjob og iværksætteri

Randers FC Jobakademi, Bysekretariatet og Ungdommens Uddannelsesvejledning indgik i 2018 et samarbejde om det treårige projekt Talents of Tomorrow. Med projektet skulle 135 udsatte unge i alderen 13-17 år hjælpes i fritidsjob – og dermed øge deres chancer for at klare job og uddannelse senere i livet.

Som en del af projektet deltog de unge i et 26 ugers forløb med undervisning, individuel vejledning og konkrete, lønnede arbejdsopgaver hos Randers FC.

Undervisningen og erhvervserfaringen havde til formål at styrke de unges faglige og sociale evner, så de kunne blive klar til et fritidsjob, samt bidrage til kompetenceafklaring. Kompetenceafklaringen vil kunne anvendes til at finde et passende fritidsjob eller senere til valg af uddannelse og/eller arbejde i voksenlivet. De unge fik desuden også hjælp til ansøgning og CV.

Randers FC har et omfattende virksomhedsnetværk, hvoraf Superfos, Føtex, Fakta og Rema 1000 rekrutterede unge fra projektet. Målet var, at 90 % kom i fritidsjob, og at 90 % fastholdt fritidsjobbet i mindst fem måneder.

LG Insight har stået for løbende at dokumentere projektets resultater og for at udarbejde slutevalueringen af projektets effekter hos målgruppen.

Læs slutevalueringen her

Det sociale initiativ (2016-2021)

Donationen udspringer af Den A.P. Møllerske Støttefonds sociale initiativ fra 2016-2021, hvor 750 mio. kr. blev øremærket til indsatser inden for det sociale område.

Læs mere om Det sociale initiativ