Børneteatret Ishøj Teater modtager 37,1 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden

Foto: Allan Grynnerup Foto: Allan Grynnerup

I Ishøj ligger der et mindre teater, som gennem 53 år har begejstret børn fra vuggestuer, børnehaver og skoler med forestillinger fra eventyrets univers.

Bygningen er ikke blevet moderniseret i større omfang siden 1972. Det til trods for, at teatrets aktiviteter med årene har nået et helt andet niveau, end nogen havde drømt om. Derfor er bygningen nu nedslidt og utidssvarende.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har valgt at donere 37,1 millioner kroner med det formål at modernisere og udvide bygningen.

Donationen sikrer også, at der fortsat kan spilles børneteater af høj kvalitet og ikke mindst den efterfølgende vigtige dialog med børnene om de mange relevante temaer, forestillingerne tager op.

Børn fra mere end 100 nationaliteter fra både Ishøj og hele Sjælland oplever hvert år forestillingerne og den efterfølgende dialog med børnene om deres oplevelser.

Teatret har således en helt særlig opgave med at tilbyde fælles oplevelser uanset kulturel eller social baggrund.

Donationen kommer i forlængelse af A.P. Møller Fondens andre donationer til gavn for børnene.

Inden moderniseringen af Ishøj Teater går i gang, planlægger A.P. Møller Fonden, Ishøj Kommune og Ishøj Teater at afholde en indbudt arkitektkonkurrence.

Udover donationen på 37,1 millioner kroner bidrager Ishøj Kommune med 6,5 millioner kroner til projektets realisering.

LÆS MERE OM ISHØJ TEATER