Kunstgræsbane

Nye kunstgræsbaner er blevet anlagt i hele landet. Foto: Troels Heien
Moderne kunstgræs er meget tæt på naturligt græs i udseende og egenskaber. Foto: Troels Heien
Kunstgræs betyder, at klubberne kan tilbyde udendørsfodbold året rundt, og det er med til at fastholde spillerne. Foto: Troels Heien

Kunstgræsbaner til fodbold er blevet populært i Danmark, og hos de danske fodboldklubber og kommuner er antallet af banerne stigende. A.P. Møller Fonden har gennem flere år støttet etableringen af kunstgræsanlæg over hele landet.

Der er god grund til antallet af banerne stiger, for med kunstgræs kan der blive tilbudt udendørsfodbold året rundt, og det er med til at fastholde og udvikle de mange spillere. Det nyeste kunstgræs er meget tæt på naturligt græs i udseende og egenskaber, og de giver et mere ensartet spil, da banerne har samme kvalitet året rundt.

I anlæggelserne af kunstgræsbanerne bliver der lagt stor vægt på forarbejdet, da det er afgørende for, om man kan bruge banen alle årets 12 måneder. Grundige jordbundsundersøgelser er nødvendige for, at man kan få lagt tilstrækkelige afløb og dræn, og baneunderlaget skal være fuldstændig plant. På denne måde undgår man en våd kunstgræsbane, som ingen har lyst til at spille på.

Tags

Parker og haver Sport