San Cataldo og Det Danske Institut i Rom

Det Danske Institut i Rom. Foto: Jens Lindhe
Det Danske Institut i Rom. Foto: Jens Lindhe
Det Danske Institut i Rom. Foto: Jens Lindhe
San Cataldo i Syditalien. Foto: Jens Lindhe
San Cataldo i Syditalien. Foto: Jens Lindhe
San Cataldo i Syditalien. Foto: Jens Lindhe

De to danske institutioner i Italien, San Cataldo i Syditalien og Det Danske Institut i Rom, har begge gennemgået en omfattende istandsættelse, så muligheden for at stille unikke arbejdsbetingelser til rådighed for kreativt og videnskabeligt virke er fremtidssikret.

Det danske refugium San Cataldo ligger i et gammelt kloster nær Amalfikysten, som kan dateres tilbage til 1000-tallet. I forbindelse med refugiets 100-års jubilæum i 2009, blev den gamle bygning gennemrestaureret. Restaureringen har blandt andet omfattet oppudsning af facade, istandsættelse af døre og vinduer samt klosterets fritstående klokketårn og renovering af køkken og spisestue. Især de to sidstnævnte har gjort stor forskel for den daglige gang i refugiet. Samtidig er der kommet flere kvadratmeter til rådighed ved omdannelsen af en gammel krypt, som nu kan bruges til arrangementer, møder og øvelokale.

Det Danske Institut i Rom, der er tegnet af den danske arkitekt Kay Fisker, har i restaureringen haft stor fokus på lysforhold. Instituttet har været plaget af både for meget og for lidt lys, men det er løst med naturligt lysindfald, spotlamper og skjulte lyskilder samt naturlige klimaskærme i form af for eksempel hvide lærredssejl. De lysregulerende tiltag fungerer sammen med etablering af solceller på taget som en energioptimerende foranstaltning. Desuden er alle badeværelser tilknyttet de små boliger i instituttet blevet moderniseret og instituttets haveanlæg er blevet renoveret med årstidsbeplantning.

Tags

Byggeri og restaurering Kunst og kultur