Kunstmuseet Ordrupgaard

Ny tilbygning skaber smukke rammer om fransk verdenskunst på Ordrupgaard

Ordrupgaard i Charlottenlund har åbnet dørene til en af Nordeuropas vigtigste franske kunstsamlinger i en ny, underjordisk tilbygning. Den nye tilbygning er tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta. Tilbygningen tager gæsterne 14 meter under jorden, hvor de bliver ført rundt i kunstsamlingerne i fem nye udstillingssale, som ligger i direkte forlængelse af tilbygningen fra 2005 tegnet af den irakisk-britiske arkitekt Zaha Hadid.

Tilbygningen slutter sig til det eksisterende Ordrupgaard, den omkringliggende natur og de øvrige bygninger. Udefra ses kun det geometrisk formet ståltag, der reflekterer lys og himmel – lidt på samme måde som de franske impressionister som Monet, Degas, Renoir, Gauguin og Matisse, hvis værker kan opleves i den nye tilbygning.

Den nye tilbygning fungerer som et nyt indgangsparti til Ordrupgaard, og med bygningen er der blevet skabt et moderne museumskompleks med plads til samlingerne, internationale særudstillinger og formidlingsrum samt café, butik og børnerum.

Fakta
De fem, nye underjordiske sales udstillingsareal er på i alt 823 kvadratmeter, mens det samlede, nye bygningsareal er på cirka 1800 kvadratmeter. Der er desuden bygget et nyt, imponerende trappetårn, der bringer museets gæster fra dybet op til overfladen.

Ud over nybyggeriet er der også blevet udført et energirenoveringsprojekt, der skal reducere Ordrupgaards samlede energiudgifter.

Foto:  Paul Skovbakke

FAKTA

PROJEKT: Ordrupgaards nye tilbygning
ORGANISATION: Kunstmuseet Ordrupgaard
PERIODE: 2018-2021
STØTTE: Tilbygningen er finansieret med 65,2 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden (plus 2 mio kr. til arkitektkonkurrencen), 32,2 mio. kr. fra Augustinus Fonden, 26,1 mio. kr. fra den filantropiske forening Realdania, 7,5 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond og 500.000 kr. fra Knud Højgaards Fond.
SE MERE: Pressemeddelelse