Maltfabrikken i Ebeltoft

Maltfabrikken er genopstået som et åbent hus med noget for alle - både store og små. Foto: Jens Lindhe

Den gamle røde Maltfabrik i Ebeltoft er med hjælp fra lokale borgere blevet transformeret til et vidtfavnende kultur- og borgerhus, som på én gang er både folkeligt og finkulturelt. 

Den gamle fabrik fra 1861 var nedrivningstruet, men med sin bevaringsværdige status og betydning for byens historie kom den i stedet til at spille en afgørende rolle for Ebeltofts fremtid. I dag er den 4.000 m2 store bygning fyldt med kultur, kunst, offentlig service og private erhvervsaktiviteter, som trives side om side til glæde for borgerne samt byens mange turister.

Maltfabrikken skiller sig ud fra andre kulturhuse ved at blande husets forskellige funktioner, så besøgende kan få oplevelser, de ikke forventede at få. I huset kan man finde private arbejdsfællesskaber, mikrobryggeri, spisehuse, kulturscener, kunstnerboliger, værksteder samt bibliotek, museum og arkiv.

FAKTA

PROJEKT: Restaurering og nyudvikling af fabriksbygning
STED: Maltfabrikken, Ebeltoft
PERIODE: 2016-2020
BYGHERRE: Fonden Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune
ARKITEKT: Praksis Arkitekter og Kristine Jensens Tegnestudie (Landskab)
AREAL (BYGNINGER): 4.400 m2
AREAL (UDE): 17.644 m2
STØTTE: 29 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: 44 mio. kr. fra Realdania, 7 mio. kr. fra Salling Fondene, 5 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden, samt lokale bidrag og folkeaktier
SE MERE: Maltfabrikken