Sundhedsfremmende haver på Nyt Hospital Nordsjælland

Illustration: Vogt Landskabsarkitekter

Nordsjællands Hospital har netop modtaget 8,7 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden til to bæredygtige og sundhedsfremmende haver. Haverne bliver en del af Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød og bliver offentligt tilgængelige.

Ambitionen med de nye haver er at skabe et bæredygtigt og rekreativt uderum, der både kan motivere til udendørs aktivitet samt være et frirum for patienter, pårørende og personale.

Patienter der er indlagt får direkte udsigt til haverne, ligesom indlagte og ambulante patienter vil få mulighed for at tilbringe ventetid mellem behandlinger i de grønne omgivelser.

Haverne anlægges som en stor taghave på 3.400 kvadratmeter i hospitalets midte og som en mindre caféhave på 500 kvadratmeter i grundplan. Haverne er inspireret af landskabet omkring hospitalet og planterne er udvalgt efter deres farvemæssige variation hen over året.

Det er de Schweiziske landskabsarkitekter Vogt der designer de nye haver. Vogt har tidligere blandt andet skabt haven under Eiffeltårnet i Paris, taghaven på toppen af The Metropolitan Museum i New York, og inspirerende rammer for patienter og pårørende ved en række sundhedsbygninger i Europa.

Tags

Parker og haver Sundhed