Ry Højskole

Rys klassiske rødstenshuse med sadeltag har givet inspiration til højskolens nye bygning. Foto: Thomas Mølvig
Indenfor er der højt til loftet og plads til op mod 100 elever i et åbent storrum. Foto: Thomas Mølvig
Foyerens trappe zigzagger mellem etagerne i det nye hus og den gamle hovedbygning. Foto: Thomas Mølvig
Den hængende balkon, som udgør tredje etage, kan bl.a. bruges til at udstille arbejder fra skolens værksteder. Foto: Thomas Mølvig
To lydtætte musiklokaler og et kontrolrum er indrettet i stueetagen. Foto: Thomas Mølvig
Skifertaget skal binde skolens nye og gamle bygninger visuelt sammen. Foto: Thomas Mølvig

På Ry Højskole er der blevet opført en ny bygning, som skal danne ramme om undervisning og musiklokaler. Bygningen er karakteriseret ved åbenhed og højde, og i den nye hovedindgang åbner foyeren sig op gennem tre etager, og store glaspartier ud mod gaden og gården giver masser af lysindfald.

I bygningens nederste etage kan man finde to musiklokaler og et kontrolrum, hvor glasfacaden giver elever og andre mulighed for at følge med i de indre aktiviteter. På anden og tredje etage er et storrum og en hængende balkon, der fungerer som et multifunktionelt rum til undervisning i blandt andet journalistik og samfundsfag.

Udover tilføjelsen af den nye bygning har skolen også gennemgået en renovering af den gamle hovedbygning. Her er der blevet plads til administration, lærerfaciliteter og lærerværelse samt et stort sammenhængende område til undervisning i kunst og design.

Renoveringen og nybyggeriet er med til at sikre fremtiden for højskolen, hvor de moderne faciliteter trækker flere elever til.

Tags

Byggeri og restaurering Kunst og kultur