Renovering af 4. Maj Kollegiet i Odense

4. Maj Kollegiet i Odense skal gennemrenoveres. Foto: 4. Maj Kollegiet

4. Maj Kollegiet i Odense har siden 1952 tilbudt studieboliger, primært til unge med tilknytning til frihedskampen under den tyske besættelse. Nu står kollegiet foran en omfattende renovering, som skal forny de gamle bygninger.

Renoveringen muliggøres med en bevilling på 73 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden. Med renoveringen kan de mange beboere på 4. Maj Kollegiet i Odense se frem til moderne fællesfaciliteter og mere tidssvarende rammer at bo i, mens de studerer på en af Odenses mange forskellige uddannelsesinstitutioner.

4. Maj Kollegiet i Odense rummer 77 værelser, 7 fælleskøkkener og en festsal.

Om 4. Maj Kollegiet
Kort efter afslutningen af Anden Verdenskrig besluttede en kreds af danske modstandsfolk i maj 1945 at opføre ni 4. Maj Kollegier rundt omkring i landet med boliger forbeholdt studerende til besættelsestidens frihedskæmpere. Et af disse kollegier var det odenseanske 4. Maj Kollegiet.

Kollegiet stod indflytningsklar i sommeren 1952 og er i dag stadig hjem for studerende. Kollegiet står som et levende mindesmærke, hvor frisind og demokrati prioriteres, og hvor erindringen om frihedskampen bevares.

FAKTA
PROJEKT: Renovering af 4. Maj Kollegiet i Odense
ORGANISATION: 4. Maj Kollegiet i Odense
PERIODE: 2023-2024
STØTTE: 73 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden