Campus Kollegiet Odense

De første beboere indtog i september 2015 højhuskollegiet på Syddansk Universitet i Odense

Med SDU's nye kollegium har Odense fået 250 studieboliger af høj kvalitet. Foto: Jens Lindhe
Kollegiet skal bidrage til en mere aktiv studenterby og gavne byudviklingen omkring universitetet. Foto: Jens Lindhe
En brugergruppe af studerende har fra starten været inddraget i udviklingen af kollegiet. Foto: Jens Lindhe
Lyse sten, store altanpartier og den skulpturelle form gør, at bygningen ikke opleves for stor og massiv udefra. Foto: Julian Weyer (tv.) & Jørgen True (th.) / C.F. Møller

Med sine knap 50 meter fordelt på 15 etager er Campus Kollegiet på Syddansk Universitet (SDU) én af Odenses højeste bygninger. På kollegiet er der 250 boliger.
Med næsten 20.000 studerende på SDUs campus i Odense er efterspørgslen efter studieboliger stor. Ikke mindst fra udenlandske studerende. Således er en tredjedel af beboerne på kollegiet udenlandske.

Arkitekterne fra C.F. Møller har tegnet et kollegium som tre selvstændige tårne samlet omkring en fælles kerne. Det gør det muligt at opbygge mindre fællesskaber omkring de syv værelser, der ligger på hver tårnetage, og etablere etagefællesskaber for alle 21 værelser i den centrale kerne.

Samtidig er der tænkt på en balance mellem fællesskabet og behovet for at være privat. Når man forlader værelset, skifter arealerne gradvis karakter. Fra boligen kommer man først ud i et semiprivat område, der fungerer som socialt mødested og studiezone for de syv værelser. Siden følger det store fællesareal med et veludstyret køkken, spiseplads til langt over 20 personer og et loungeområde.

Udover boligetagernes fællesområder er der også fælles faciliteter i stueplan. Her er blandt andet cykelparkering og en offentlig café. De to øverste etager finder man blandt andet grupperum, studiepladser, festsal og udendørs tagterrasser.

I marts 2017 modtog byggeriet den engelske arkitekturpris Civic Trust Award. Prisen er blevet uddelt siden 1959 og gives til byggerier, der bidrager positivt til lokalsamfundet.

Tags

Byggeri og restaurering