Foto: Niels Nygaard

Foto: Niels Nygaard

Odsherred Teater

Ny stor teaterbygning i den gamle Irmabutik

En af Odsherreds vigtigste kulturinstitutioner, Odsherred Teater flyttede i september 2021 ind i den forhenværende Irmabutik på gågaden i Nykøbing S, som Odsherred Kommune havde købt til formålet. Hele ombygningen er tegnet af arkitekterne Christensen & Co efter en konkurrence. Teatret har plads til 220 tilskuere med et samlet bruttoareal på godt 1.000 m2 inklusive teknik og faciliteter til skuespillerne. Før i tiden lå teatret udenfor byen og ved at flytte ind på det centrale strøg har Nykøbing S fået med hele ombygningen fået en markant opgradering af byrummet til erstatning for det tidligere lidt nedslidte område.

Med sin nye synlige placering har teatret fået et bedre udgangspunkt for et bredt samarbejde med områdets andre kulturinstitutioner, som Odsherred Unge Teater, teaterforeningen og ungdomsskolen og det nærliggende ungdomshus.

FAKTA
PROJEKT: Odsherred Teater
ORGANISATION: Bygningsfonden Odsherred Teater
STED: Nykøbing Sjælland
PERIODE: 2016 – 2021
STØTTE: 10 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: Realdania, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt en række mindre fonde, heriblandt Poul Johansen Fonden, og lokale erhvervsdrivende. I alt 35 mio. kr.