Kernerepertoire i Operaen

La Bohème er en af de nyopsatte forestillinger i Operaens nye kernerepertoire. Foto: Miklos Szabo

Trubaduren, Turandot, Rigoletto og La Bohème. Disse fire populære operaforestillinger har fået en prominent plads i Operaens nye kernerepertoire, som Det Kongelige Teater er ved at opbygge. Det er målsætningen, at det nye kernerepertoire skal løfte kvaliteten og understrege Operaens internationale klasse.

I lighed med andre operahuse havde Det Kongelige Teater frem til indvielsen af det nye operahus på Holmen i 2004 opbygget sit udbud op omkring en kerne af forestillinger. De var imidlertid produceret til Gamle Scene på Kongens Nytorv, som er væsentlig mindre, og har ikke de samme avancerede tekniske muligheder og logistiske løsninger som Operaen. Dermed kunne man ikke overføre forestillingerne i det gamle kernerepertoire til Operaen.

Kernerepertoirets forestillinger kræver mange solister, op til 60 sangere i koret og 90 musikere samt en scenografi. Repertoirets popularitet er dog også ensbetydende med mange udsolgte forestillinger. De udsolgte forestillinger danner den økonomiske basis for, at teateret kan præsentere et stort og varieret sæsonprogram.

FAKTA

PROJEKT: Opbygning af kernerepertoire
STED: Den Kongelige Opera, København
PERIODE: 2016-2018
PROJEKTEJER: Det Kongelige Teater
OMFANG: Fire ud af kernerepertoirets i alt 10 forestillinger
VÆRKER: Turandot og La Bohème af Giacomo Puccini samt Trubaduren og Rigoletto af Giuseppe Verdi
STØTTE: 18 mio. kr. til Turandot og Trubaduren
TIDLIGERE STØTTE: 20 mio. kr. til Rigoletto og La Bohème samt projektet ”Ung i operaen”