Børneteateret Ishøj Teater

Illustration: WOHLERT Arkitekter og Svendborg Architects

Ishøj Teater har gennem 53 år begejstret børn fra vuggestuer, børnehaver og skoler med forestillinger fra eventyrets univers. Teaterbygningen er imidlertid ikke blevet moderniseret i større omfang siden 1972, og bygningen er i dag nedslidt og utidssvarende.

Med en donation fra A.P. Møller Fonden kan teaterbygningen nu moderniseres og udvides. Donationen sikrer også, at der fortsat kan spilles børneteater af høj kvalitet og ikke mindst den efterfølgende vigtige dialog med børnene om de mange relevante temaer, som forestillingerne tager op.

Børn fra mere end 100 nationaliteter fra både Ishøj og hele Sjælland oplever hvert år forestillingerne, og den efterfølgende dialog med børnene om de temaer, som forestillingerne tager op. Teatret har således en helt særlig opgave med at tilbyde fælles oplevelser uanset kulturel eller social baggrund.

Som en del af moderniseringen af Ishøj Teater afholdt A.P. Møller Fonden, Ishøj Kommune og Ishøj Teater en indbudt arkitektkonkurrence i sommer/efterår 2021. Vinderforslaget er tegnet af WOHLERT Arkitekter med underrådgiver Svendborg Architects. Vinderforslaget præsenterer en helt ny teaterbygning, hvor spor af landskabet trækkes op i facadens organiske former, og relationen til landsbyen og landskabet er både nytænkt og nærværende.

Opførelsen af den nye teaterbygning vil desuden fremtidssikre teatret ved at opfylde de moderne krav til komfort, bæredygtighed og teknik.

Tags

Byggeri og restaurering Kunst og kultur