Børneteatret Ishøj Teater

Illustration: WOHLERT Arkitekter og Svendborg Architects

Ishøj Teater har gennem 53 år begejstret børn fra vuggestuer, børnehaver og skoler med forestillinger fra eventyrets univers. Teaterbygningen er imidlertid ikke blevet moderniseret i større omfang siden 1972, og bygningen er i dag nedslidt og utidssvarende.

Med en donation fra A.P. Møller Fonden kan teaterbygningen nu moderniseres og udvides. Donationen sikrer også, at der fortsat kan spilles børneteater af høj kvalitet og ikke mindst den efterfølgende vigtige dialog med børnene om de mange relevante temaer, som forestillingerne tager op.

Børn fra mere end 100 nationaliteter fra både Ishøj og hele Sjælland oplever hvert år forestillingerne, og den efterfølgende dialog med børnene om de temaer, som forestillingerne tager op. Teatret har således en helt særlig opgave med at tilbyde fælles oplevelser uanset kulturel eller social baggrund.

Som en del af moderniseringen af Ishøj Teater afholdt A.P. Møller Fonden, Ishøj Kommune og Ishøj Teater en indbudt arkitektkonkurrence i sommer/efterår 2021. Vinderforslaget er tegnet af WOHLERT Arkitekter med underrådgiver Svendborg Architects. Vinderforslaget præsenterer en helt ny teaterbygning, hvor spor af landskabet trækkes op i facadens organiske former, og relationen til landsbyen og landskabet er både nytænkt og nærværende.

Opførelsen af den nye teaterbygning vil desuden fremtidssikre teatret ved at opfylde de moderne krav til komfort, bæredygtighed og teknik.

FAKTA

PROJEKT: Modernisering og udvidelse af Ishøj Teater
ORGANISATION: Ishøj Kommune
STED: Ishøj
PERIODE: 2021-2023
STØRRELSE: ca. 590 m2 udvidelse
ARKITEKTER: WOHLERT Arkitekter
UNDERRÅDGIVER: Svendborg Architects
STØTTE: 37,1 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden og 6,5 mio. kr. fra Ishøj Kommune
SE MERE: Ishøj Teater