Røde Kors Frivillighus

Under den skulpturelle trappe gemmer sig en omfattende udvidelse af Røde Kors’ landskontor. Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST
Store glaspartier giver dagslys og kig ind til aktiviteterne. Foto: Rasmus Hjortshøj
Huset skal først og fremmest understøtte det frivillige arbejde. Foto: Peter Sørensen
Den åbne arkitektur understøtter Røde Kors' ønske om at byde indenfor. Foto: Peter Sørensen

Røde Kors’ landskontor på Blegdamsvej i København har fået et nyt usædvanligt byggeri, som er et samlingssted for de mange frivillige. Set fra vejen rejser en asymmetrisk, skulpturel trappe sig ind mod selve landskontoret. Trappen er den nye bygnings tag, og selve frivillighuset på 750 m2 befinder sig under gadeplan.

Den nye bygning er først og fremmest de frivilliges eget hus og skal understøtte og udvikle deres arbejde, som er kernen i Røde Kors’ virke. Men trappen er også tænkt som et nyt inviterende byrum, hvor man kan slå sig ned for at spise frokost, sidde i solskinnet eller hvor fodboldfans eller koncertgæster kan mødes på vej til Parken.

Frivillighuset bliver dagligt benyttet af omkring 1.000 aktivitetsledere, som driver Røde Kors’ aktiviteter i hele landet, og der er samtidig mange frivillige, som besøger huset for at føle sig som en del af fællesskabet. Med bygningen er det også blevet muligt at knytte de frivillige og medarbejdere tættere sammen.

Efter åbningen af huset i 2017 kigger forbipasserende spontant indenfor for at se huset, donere bidrag eller høre om, hvordan man bliver frivillig. De nye mødefaciliteter i bygningen giver også mulighed for endnu flere besøgende, for eksempel en skoletjeneste, der kan tage imod skoleklasser.

Tags

Byggeri og restaurering Sociale indsatser