Foto: Mandecentret

Mandecentrets primære arbejde er at hjælpe mænd, som oplever en krise eller vold i forbindelse med en skilsmisse eller et samlivsophør. Det sker både gennem gratis ambulant rådgivning og et botilbud. Det ambulante tilbud omfatter personlig, juridisk og økonomisk rådgivning samt gruppeforløb, og drives primært af frivillige. Mandecentrets medarbejdere tilbyder også at være bisidder i samværssager, ligesom centeret tilbyder parrådgivning.

Mandecentret har afdelinger i Odense, Aalborg, Midtjylland, Aarhus, København og Esbjerg.

Afdelingen i Esbjerg har eksisteret siden 2015. Efter at have delt lokaler med andre frivillige organisationer i næsten to år, fik afdelingen i 2017 sine egne lokaler med plads til både rådgivning og et botilbud til fem mænd. Møbleringen af lokaler og boliger blev finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond.

En central opgave for afdelingerne af Mandecentret er at støtte mændene i, at far-barn-kontakten bevares, og at mændene får redskaber til den nye faderrolle. Derfor blev der stillet høje krav til de fysiske rammer i rådgivningen og boligerne. Rammerne skulle være præsentable, hjemlige og trygge for børnene.

Den A.P. Møllerske Støttefonden har også tidligere støttet indretningen af afdelingerne i Aarhus og på Christianshavn i København. Derudover støtter Fonden renoveringen af afdelingen på Christianshavn, der efter 10 års intensiv brug trænger til en opdatering.

FAKTA

PROJEKT: Indretning af rådgivningscenter og botilbud
ORGANISATION: Den selvejende institution Fundamentet
PERIODE: 2011-2017
OMFANG: Rådgivning af 1.500 mænd og botilbud til 100 mænd
STØTTE: Mandecentret i Esbjerg 500.000 kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond
TIDLIGERE STØTTE: 914.000 kr. til Mandecentret i Aarhus og 750.000 kr. til Mandecentret Christianshavn
SE MERE: Mandecentret