SIMAC Foto: LStudio/Peter Lindstrom

Foto: LStudio/Peter Lindstrom

Svendborg har fået et maritimt kraftcenter, som skal trække mennesker, kompetencer og liv til byen: Det ny SIMAC – Svendborg International Maritime Academy.

I de nye bygninger uddanner SIMAC fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre, innovative erhverv inden for industrien og energisektoren. I de nye rammer udfolder undervisning, forskning, ny teknologi og samarbejde med erhvervslivet sig under samme tag.

Som det førende, maritime uddannelsescenter, skal SIMAC bidrage til at fastholde Danmarks internationale førerposition inden for de maritime erhverv.

Det ny SIMAC er desuden en væsentlig komponent i udviklingen af Svendborgs havn, der skal sikre, at Danmarks bedst bevarede industrihavn også i fremtiden er en levende havn. Med en central placering bliver SIMAC bindeleddet mellem fortiden, byen, studerende, innovation, maritime erhverv, højteknologiske virksomheder og fremtiden.

Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 100 mio. kr. til projektet. Oveni denne donation er givet 28 mio. kr. til nyt teknisk udstyr og inventar.

Fakta
SIMAC blev etableret som en selvejende statslig uddannelsesinstitution i 2001, som en fusion af Kogtved Søfartsskole, A.P. Møller Maersk værkstedsskole, Svendborg Maskinmesterskole og Svendborg Navigationsskole. I dag er SIMAC et førende, maritimt uddannelsescenter som uddanner maskinmestre, skibsførere og skibsofficerer. SIMAC udbyder også en række kurser inden for de maritime og tekniske områder.

FAKTA

PROJEKT: Opførelse af det ny SIMAC
ORGANISATION: Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC Fonden)
STED: Svendborg Havn
ARKITEKT: C.F. Møller Architects (totalrådgiver) og EFFEKT
PERIODE: 2014-2023
STØTTE: 128 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond
ANDEN STØTTE: Grunden til byggeprojektet er købt af Svendborg Kommune. Derudover 10 mio. kr. fra Dampskibsselskabet Orient’s Fond, samt støtte fra blandt andet Den Danske Maritime Fond, Lauritzen Fonden, Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond og Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond.
LÆS MERE: SMUC Fonden