MARTEC Kragholmen

Udbygning og modernisering af søfartsskolen MARTEC Kragholmen

Udbygning og modernisering af MARTEC Kragholmen. Visualisering: Friis & Moltke Architects
Udbygning og modernisering af MARTEC Kragholmen. Visualisering: Friis & Moltke Architects
Udbygning og modernisering af MARTEC Kragholmen. Visualisering: Friis & Moltke Architects

Søfartsskolen MARTEC Kragholmen i Frederikshavn udbyder alle maritime uddannelser i Danmark. Skolen skal udbygges og moderniseres, og med sine nye rammer gøres det endnu mere attraktivt for unge at vælge en karriere indenfor søfart.

Med en donation fra A.P. Møller Fonden kan MARTEC moderniseres, så skolen får nutidige og attraktive studie-, skolehjems- og fritidsfaciliteter. Eksempelvis bygges en helt ny hovedbygning samt to skolehjemsbygninger med plads til eleverne.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for Den A.P. Møllerske Støttefond, siger:

(…) Hver dag bidrager de søfarende til vores velfærd, til vores samfund globalt. De udgør rygraden i forsyningskæden, holder verden i gang – tillige under de enorme udfordringer som COVID-19 pandemien har medført. Derfor vil Den A.P. Møllerske Støttefond gerne medvirke til, at flere unge vælger en karriere indenfor søfarten, da en stærk maritim sektor er afgørende også for Danmarks udvikling. Et moderne og attraktivt uddannelsestilbud, også for de yngste, vil gavne såvel søfartsuddannelserne som lokalområdet og udvikling af andre arbejdspladser. Der er således tale om en vigtig donation for Fonden.

Udover støtten fra Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager skolen selv til renovering og ombygning af de eksisterende bygninger.

Totalrådgiverteamet Friis & Moltke Architects, OJ Rådgivende ingeniører, LYTT Architecture og Autens skal står for udbygningen og moderniseringen af MARTEC. Deres vinderforslag formår at sætte eleverne i centrum med gode rammer for læring og fritidsliv. Landskabets særlige karakter på Kragholmen, og mødet mellem land og vand, er desuden tænkt ind i de nye bygninger. Bygningerne bliver således en attraktiv ramme for de der bor, studerer og arbejder på MARTEC.

Tags

Byggeri og restaurering Søfart