MARTEC i Frederikshavn

Den gamle maskinmesterskole fra 1968 har med nye tilbygninger fået 1.100 tiltrængte ekstra kvadratmeter. Foto: MARTEC/Peter Møller Rasmussen

Søfartsskolen MARTEC i Frederikshavn har fået ny tilbygning, som skal give de studerende og ansatte mere albuerum. Som en uddannelsesinstitution der spænder bredt mellem teoretisk viden og praktisk håndelag, tiltrækker MARTEC mange studerende, både lokalt men også unge fra andre dele af landet.

Moderniseringen af skolen skal være med til at sikre branchens fremtid ved at gøre det endnu mere attraktivt for unge at vælge en uddannelse indenfor søfart.

I den nye fløj kan man finde fire undervisningslokaler og en lys multisal, som kan bruges til at samle alle elever og undervisere og holde eksamen eller store arrangementer. Udover tilføjelsen af den nye fløj, er der også blevet gennemført en gennemgribende renovering og energioptimering af skolen. Det har blandt andet været et vigtigt mål for renoveringen at skabe mere åbenhed og lukke mere dagslys ind.

FAKTA

PROJEKT: Udvidelse og renovering af bygning
STED: MARTEC, Frederikshavn
PERIODE: 2014-2015
ARKITEKTER OG TOTAL ENTERPRISE: Kjær & Richter Arkitekter, Trigon
BYGHERRE: Den selvejende institution MARTEC
UDVIDELSE: 1.100 m2
STØTTE: 10 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond
ANDRE STEDER: Siden 1961 støtte til: maskinmesterskolerne Esbjerg (nedlagt, uddannelsen genetableret), Fredericia, Frederikshavn, København, Odense (fusioneret, uddannelsen nedlagt), Svendborg (fusioneret), Torshavn og Aarhus, søfartsskolerne Kogtved (fusioneret), Svendborg (tidligere maritim højskole) og Sønderborg (nedlagt), samt Navigationsskolen på Fanø (nedlagt). Den A.P. Møllerske Støttefond har siden 2015 støttet Fredericia Maskinmesterskoles genetablering af maskinmesteruddannelsen i Esbjerg.
SE MERE: MARTEC