Foto: Børneulykkesfonden

Med en bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan børn og unge tilknyttet Palliativt Team for Børne og Unge i Region Nordjylland se frem til at få en ”helt” på besøg i hjemmet. Med fokus på leg og kreativitet skal besøget skabe et frirum fra den livstruende eller -begrænsende sygdom.

Projektet hedder ”Heltekaravanen”. Heltekaravanen kører afsted på landevejene med sine specialbyggede kufferter rummende kreative materialer samt et bredt udvalg af motoriske legeredskaber.

Det er Børneulykkesfondens Legehelte og Kreahelte, som til dagligt arbejder på 28 børneafdelinger i landet, der på ugentlig basis skal besøge børnene. Barnet eller den unge tilbydes små og store projekter – alt lige fra indretning af en hyggekrog i teenageværelset, udarbejdelse af en billedvæg, papirblomster eller boldspil.

Det treårige projekt er et samarbejde mellem Børneulykkesfonden og Palliativt Team for Børn og Unge i Region Nordjylland. Det er ambitionen, at projektet i Nordjylland på sigt kan udbredes til hele landet.

Fakta

PROJEKT: Heltekaravanen
ORGANISATION: Børneulykkesfonden i samarbejde med Palliativt Team for Børn og Unge i Region Nordjylland
PERIODE: 2022-2025
STØTTE: 3 mio. kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond