Copenhagen International School

En del af det gamle havnebassin er blevet fyldt op for at gøre plads til de 25.000 m2 skolebyggeri i Nordhavnen. Foto: Adam Mørk
De mindstes legeplads ligger i 2. sals højde i sikker afstand fra trafik og vand. Foto: Adam Mørk
Med en øgning i elevtallet fra knap 600 til 930 på seks år havde CIS brug for en større skole. Foto: Adam Mørk
Den nye skole har bl.a. tre sportshaller, som man i fremtiden også vil stille til rådighed for lokalsamfundet. Foto: Adam Mørk
Bæredygtighed spiller en afgørende rolle på skolen, som bl.a. facadens solpaneler afspejler. Foto: Adam Mørk

I det gamle havnemiljø i Københavns Nordhavn er Copenhagen International School, CIS, åbnet i nye omgivelser.

Med et nybyggeri har det været muligt at skabe løsninger, som understøtter en pædagogiske linje og community-tankegang. Blandt andet aldersopdelte tårne, overskuelige rammer og rumdisponering men også mulighed for, at elever såvel som deres familier efter skole kan slå sig ned i lobbyen, biblioteket og kantinen.

Solcellepaneller beklæder størstedelen af bygningen og skaber en farvemosaik af blå og grønne nuancer. Panelerne producerer næsten 50 % af den energi, skolen bruger, samt afspejler en mere gennemgående bevidsthed om energioptimering og bæredygtighed i skolens undervisning.

En god og tidssvarende international skole er et vigtigt aktiv for Storkøbenhavn og byens virksomheder, der konkurrerer med andre lande om at tiltrække internationale medarbejdere med specialiserede kompetencer.

Tags

Byggeri og restaurering Videnskab