The Møller Centre blev skænket til Churchill College af A.P. Møller Fonden og åbnede i 1992. Foto: Andrew Hatfield

The Møller Centre består af en langstrakt treetagers bygning med det ottekantede tårn ud mod plænen. Foto: Andrew Hatfield

Indenfor er infrastruktur og faciliteter forbedret, og et tidligere gennemgangsområde er blevet en indbydende lounge med Wegner-møbler. Foto: Andrew Hatfield

The Møller Institute

The Møller Institute i Cambridge åbnede i 1992 og er en del af Churchill College i den historiske universitetsby. Instituttet blev skænket til uddannelsesinstitutionen af A.P. Møller Fonden. Ambitionen med instituttet har været at bringe erhvervslivet og den akademiske verden sammen.

For at fremtidssikre instituttet er der blevet gennemført en stor udvidelse af den oprindelige bygning. Det indebærer 92 nye soveværelser, bedre brugerfaciliteter, som The Wegner Lounge, og mange fleksible møderum. Også servicefunktioner såsom køkken, administrationslokale og varelevering er blevet forbedret.

I udvidelsen er der blevet lagt vægt på, at alt er nøje afstemt med den eksisterende arkitektur, som er tegnet af Henning Larsen. Overgangen mellem nyt og gammelt er næsten usynligt, og både det ydre og indre fremstår som et fornemt eksempel på enkelt og stilrent dansk design.

FAKTA 

PROJEKT: Udbygning af The Møller Institute
STED: Churchill College, University of Cambridge
PERIODE: 2014-2015
BYGHERRE: The Møller Institute
ARKITEKT: RHP Partnership i samarbejde med 3XN
STØRRELSE: 1540 m2
STØTTE: 3.000.000 GBP fra A.P. Møller Fonden
LÆS MERE: The Møller Institute