Den nye multiarena i Tórshavn. Illustration: Føroya Arena

I perioden 2022-2024 vil en ny multiarena i Tórshavn på Færøerne bliver opført. Den nye multiarena, Føroya Arena, bliver et sportsligt og kulturelt samlingspunkt for hele den færøske befolkning. 

Multiarenaen skal være et internationalt, godkendt nationalstadion for indendørs sport, og kommer til at danne ramme om sportsgrene som håndbold, volleyball, gymnastik, basketball, kampsport, bordtennis, badminton, dans, bueskydning og billard. Der vil både blive afholdt landskampe og internationale turneringer i arenaen.

Arenaen skal derudover rumme store koncerter, konferencer, messer, kulturarrangementer og andre store arrangementer. Den store arena kommer også til at indgå i Færøernes nødberedskab, ligesom den også skal huse hovedsædet for et folkesundhedscenter med fokus på at forebygge livsstilsygdomme på Færøerne.

Færoya Arena bliver en multihal for færinger i alle aldre – fra børnehavealder til pensionister, og samtidig en hal til såvel elitesportsudøvere som færinger med interesse i sport og kultur.

Hovedparten af projektet er finansieret af først og fremmest Tórshavn Kommune, men også Lagtinget og Staten bidrager med store beløb. Partnerne bag arenaen arbejder med at tilvejebringe den sidste udestående finansiering.

FAKTA

PROJEKT: Føroya Arena
STED: Torshavn, Færøerne
PERIODE: 2022-2024
STØTTE: 25 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: 109 mio. kr. fra Tórshavn Kommune, 10 mio. kr. fra Betribank, 30 mio. kr. fra den danske stat og andre bidragsydere
LÆS MERE: Føroya Arena