Illustration: ARKKON Arkitekter

Illustration: ARKKON Arkitekter

Illustration: ARKKON Arkitekter

Multihal på Det Blå Gymnasium i Tønder

Gennem de seneste år er Det Blå Gymnasium & Campus Tønder løbende blevet moderniseret. I den forbindelse er faciliteterne blevet udbygget med ønsket om at skabe et unikt og attraktivt campusmiljø inspireret af den amerikanske college-model.

Nu får elever og lærere på Det Blå Gymnasium & Campus Tønder en ny multihal. Multihallen kan huse alle elever og skal fremover danne ramme om sociale arrangementer, såsom morgensamlinger, gallafester og idrætsarrangementer. I dag har skolen ikke et samlingssted, hvor alle eleverne kan være samtidig.

Det er ambitionen, at den nye multihal sammen med skolens andre moderne faciliteter skal bidrage til at tiltrække og fastholde unge indenfor alle typer af ungdomsuddannelser og samtidig gøre grænselandet endnu mere attraktivt.

Den 1200 kvm nye multihal vil blive bygget på den østlige side af skolen, hvor der i dag ligger en beachvolleybane. Ved opførelse af multihallen etableres blandt andet omklædningsfaciliteter og motionscenter i den eksisterende bygning.

Den nye multihal forventes færdig i løbet af 2024.

Nyeste faciliteter
I 2019 fik skolen et 2800 kvm stort udendørs aktivitetsområde til sport. I 2022 etableres en Amfibane, der er en kombination af en kunstgræsbane, amfitrappe og -scene til sportslige og kulturelle arrangementer.

Fakta

Projekt: Multihal på Det Blå Gymnasium og Campus Tønder
Organisation: Det Blå Gymnasium i Tønder
Periode: 2022-2024
Arkitekt: ARKKON Arkitekter
Støtte: 22,5 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden