Foto: CEBRA Architecture

Foto: CEBRA Architecture

Foto: CEBRA Architecture

Fremtidens børnehjem

Fremtidens Børnehjem i Kerteminde, der i september 2014 slog dørene op, er et behandlingshjem med plads til 22 børn og unge. Beboerne er omsorgssvigtede børn, der har behov for trygge omgivelser i kortere eller længere perioder.

Børnehjemmet er placeret i et boligkvarter med række- og parcelhuse. Trods sin anseelige størrelse på næsten 1.200 m2 fremstår det ikke som ét stort byggeri, men som en række mindre, forbundne bygninger forskudt fra hinanden og i forskellige dimensioner.

Forud for byggeriet lå en grundig idéudviklingsproces, hvor børnenes ønsker til deres nye hjem dannede hele grundlaget for det nye børnehjem. Det har blandt andet betydet, at børnehjemmet blev mere hjemligt og stedet kan danne rammen omkring forskellige slags fællesskaber. Børnene kan invitere familie og kammerater på besøg – også til overnatning. Værelserne er hyggelige, forskellige og ligger ikke på hver sin side af en lang gang. Desuden har de eget bad og toilet.

Huset tilbyder også masser af plads til leg og fællesaktiviteter med et stort alsidigt aktivitetsrum, hvor også kroge og rolige hjørner giver mulighed for stilletid.

FAKTA

PROJEKT: Opførelse af børnehjem med inventar
STED: Kerteminde
PERIODE: 2011-2014
ARKITEKT: CEBRA Architecture
BYGHERRE: Kerteminde Kommune
STØRRELSE: 1200 m2
ANTAL: 22 pladser
STØTTE: 27,5 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond
ANDEN STØTTE: Egmont Fonden, Oak Foundation Denmark, Kerteminde Kommune
ANDRE STEDER: 1990 støttede A.P. Møller Fonden ombygningen af “Lyksborghjemmet” (Flensborg)  1,0 mio. kr.
SE MERE: CEBRA A/S