Kofoeds Skole i Nuuk åbnede i 2016. Foto: Leiff Josefsen

Skolens bærende princip er at hjælpe eleverne til selvhjælp. Foto: Leiff Josefsen

Skolen kan give et pusterum i en ofte kaotisk hverdag. Foto: Leiff Josefsen

Hjælp til selvhjælp i Nuuk

På Kofoeds Skole i Nuuk i Grønland har hjemløse og socialt udsatte mulighed for at blive elever og få støtte til at skabe et bedre liv. Der er cirka 200 borgere om året, der benytter sig af tilbuddet.

Skolen i Nuuk er en afdeling af Kofoeds Skole, som blev stiftet i København i 1928 for at hjælpe socialt udsatte til at hjælpe sig selv. En del af skolens tilbud er mad, rådgivning, aktivering og en daglig arbejdsrutine. Med udgangspunkt i det bærende princip om at tage ansvar for sit eget liv skal alle elever levere en arbejdsindsats i hverdagen. Nogle hjælper i køkkenet, andre gør rent og sorterer det tøj, som indbyggere i Nuuk donerer. Huset rummer også tre værksteder, hvor eleverne fremstiller produkter, som sælges fra skolens butik.

Etableringen af skolen er muliggjort af en bevilling fra A.P. Møller Fonden og flere andre fonde, som også sikrede driften de første tre år. I dag er skolen en selvejende institution, som får lønninger til medarbejderne og øvrige driftsomkostninger betalt af kommunen Sermersooq, hvor Nuuk ligger.

FAKTA

PROJEKT: Oprettelse af afdeling af Kofoeds Skole
STED: Nuuk, Grønland
PERIODE: 2015-2018
OMFANG: 570 m2
KAPACITET: Ca. 200 elever årligt
STØTTE: 6 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: Villum Fonden og OAK Foundation har i projektperioden bidraget med hver 6 mio. kr.
SE MERE: Kofoeds Skole