K.B. Hallen anno 2018

K.B. Hallens profil med det hvælvede tag er et genkendeligt vartegn i Storkøbenhavn. Foto: Niels Nygaard

I 2011 ramte en katastrofal brand K.B. Hallen på Frederiksberg. Hovedhallen med den karakteristiske bue udbrændte, mens en brandmur formåede at redde resten af sportsanlægget med træningshaller, omklædningsområder, café, den berømte pejsesal og boldklubbens store historiske samling.

Den ikoniske hal genopstod i 2018 i en moderne og mere tidssvarende version. I respekt for sin ikoniske forgænger har den nye hal klare arkitektoniske referencer til den gamle bygning, såsom buen. Dermed er K.B. Hallens profil med det hvælvede tag igen tilbage som et genkendeligt vartegn i Storkøbenhavn.

I den nye hal er der i høj grad taget højde for plads. Hallen er blevet højere og bredere, og det har givet plads til en bagscene samt flere faciliterer til sportsudøvere, artister og andre medvirkende til arrangementer. Den har desuden fået fuld kælder med garderobe- og toiletfaciliteter, lager, scenelift og al den avancerede teknik, der er nødvendig i dag. Endelig har boldklubbens medlemmer fået fem mindre boldbaner og en fitnessafdeling.

Sports- og kulturbegivenheder kan nu fortsætte i nye rammer, der langt bedre kan indfri de krav, man i dag stiller til en velfungerende hal.

FAKTA

PROJEKT: Nyopførelse af K.B. Hallen
STED: Peter Bangs Vej, Frederiksberg
PERIODE: 2016-2018
BYGHERRE: KB, Kjøbenhavns Boldklub
ARKITEKT: Christensen & Co. Arkitekter (CCO)
INGENIØR: Rambøll
STØRRELSE: 7.900 m2
ANTAL: 4.950 tilskuere
STØTTE: 55 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden
ANDEN STØTTE: Københavns Erhvervsklub, Knud Højgaards Fond, Ny Carlsbergfondet, Augustinus Fonden, Nordea Fonden og Gunnar Jensen Fonden
SE MERE: K.B. Hallen